Rohlik.cz

Vaječný likér s pravou vanilkou

Vaječný likér s pravou vanilkou
  • 30 minut
  • 10 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Vánoce se neobejdou bez domácího vaječného likéru. Darujte ho klidně jako dárek. Potěší každého.

Postup:

1Zahřívejte pomalu kondenzované mléko. Vanilkový lusk rozřízněte podélně napůl a špičkou nože vydlabejte semínka. Přidejte je k Salku a vsypejte k němu cukr. Míchejte, než se cukr zcela rozpustí. Nechte mléko vychladnout.

2V misce rozmíchejte vaječné žloutky. Přilijte je ke zchladlému mléku a nad vodní lázní pomalu zahřívejte. Za stálého míchání nechte směs zhoustnout do krému. Nechte krém vychladit a pak k němu vmíchejte rum. Přelijte likér do sklenic a nechte chladit v lednici.

3Tip: Hotový vaječný likér je nejlepší alespoň den uleželý v lednici, kdy se chuť rumu a vanilky krásně spojí. Pokud máte rádi ostřejší, přidejte více alkoholu.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.