Uzený hovězí jazyk s kaší

- 120 minut
- 4 porce
- Středně těžký
Možná by vás to vůbec nenapadlo, ale jazyk je opravdová lahůdka.
Postup:
1Hovězí jazyk je potřeba nejprve uvařit, jinak je zcela tvrdý a nedá se jíst. Vařte ho cca 1,5 – 2 hodiny v hrnci společně s mrkví, cibulí, stroužky česneku, novým kořením a zalijte ho vodou nebo hovězím vývarem (z bujónu).
2Než se jazyk dovaří, uvařte si oloupané a kousky pokrájené brambory v osolené vodě doměkka na kaši. Jakmile jsou uvařené, sceďte je, přidejte k nim kousek másla, dosolte, přilijte mléko a mačkadlem rozmačkejte na kaši.
3Uvařený jazyk oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a podávejte s kaší.
4Tip: Přípravu si urychlíte, pokud jazyk budete vařit v tlakovém hrnci. Trvá to cca 1 hodinu. Vodu, ve které se jazyk vařil můžete použít na přípravu polévky.