Rohlik.cz

Čočka s párkem

Čočka s párkem
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Typicky zimní jídlo, kdo má rád, tak si ještě přidá navrch volské oko.

Postup:

1Čočku propláchněte studenou vodou, poté ji dejte vařit úplně doměkka. Místo vody doporučujeme použít hovězí vývar. Čočka bude mít výraznější chuť.

2Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. V hrnci rozpalte lžíci sádla a osmahněte na něm cibuli, poprašte moukou, chvilku zarestujte a přidejte k měkké čočce.

3Mezitím si na pánvi osmažte pokrájené párky na kolečka.

4Přidejte k čočce prolisovaný stroužek česneku, špetku papriky, zakápněte trochou octa, promíchejte a nechte chvíli povařit. Přidejte ke směsi kolečka párku

5Tip: Servírovat můžete čočku s kyselými okurkami a volským okem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.