Rohlik.cz

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

4 ×

Pořádná a poctivá polévka, která zasytí místo celého oběda.

Postup:

1Klobásu nakrájejte na kolečka, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno. Česnek nasekejte nožem. Zelí sceďte, nechte okapat a pokrájejte na kratší nudličky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.

2Rozpalte větší hrnec a nasucho v něm opražte slaninu, až se vypeče, přidejte lžíci sádla a osmahněte na něm cibuli a poté česnek. Přisypte kmín a červenou papriku. Nechte koření mírně zpěnit a rozvonět. Do hrnce přidejte brambory, cca 5 minut je opékejte.

3Vložte do hrnce zelí s klobásou, zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte za občasného míchání, dokud nebudou brambory a klobása měkké. Polévku dle chuti dosolte a opepřete.

4Tip: Polévku podávejte s chlebem nebo bílým pečivem.

5Pro suroviny nikam nemusíte. Objednejte si je na Rohlik.cz a nechte dovézt až ke dveřím.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.