Rohlik.cz

Vánoční štola s marcipánem

Vánoční štola s marcipánem
  • 300 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Postup:

1Smíchejte mouku se solí, přisypte cukr a doprostřed směsi vytvořte rukama důlek. V hrnečku smíchejte droždí s cukrem, se 3 lžícemi vlažného mléka a společně rozmíchejte. Droždí přelijte do mouky a nechte vzejít kvásek.

2Máslo rozehřejte a nechte zchladnout, aby nebylo horké. Máslo, žloutky a skořici přidejte k mouce s droždím. Rukama zpracujte do vláčného těsta, pokud bude potřeba přilévejte po lžících vlažné mléko. Těsto nechte kynout v míse přikryté utěrkou.

3Nasekejte si marcipán na menší kousky, mandle nasekejte nahrubo nožem. Rozinky namočte v rumu, aby zvláčněly. Vše přimíchejte k těstu a ještě jednou ho rukama uválejte. Vytvarujte ho do válce, přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě cca 15 kynout.

4Štolu pečte v předehřáté troubě na 200 °C a pečte štolu cca 10 – 15 minut. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je štola uvnitř propečená. Pokud bude ze shora příliš rychle zlátnout, přikryjte povrch alobalem. Upečenou štolu potřete máslem, jakmile vychladne posypte ji bohatě moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.