Rohlik.cz

Medové perníčky

Medové perníčky
  • 40 minut
  • 8 porcí
  • Jednoduchý

3 ×

Voní Vánocemi a celá rodina si může společně užít jejich zdobení.

Postup:

1Smíchejte mouku, skořici, cukr a jedlou sodu. přidejte ke směsi změklé máslo, 2 vejce a 2 žloutky, med. Umíchejte těsto. Je tužší, ale má být pěkně spojené. Pokud by bylo příliš tuhé a lámalo se při hnětení, přilijte k němu po troškách vlažné mléko. Těsto je ideální nechat přes noc odležet v lednici. Pak se s ním lépe pracuje.

2Následující den odležené těsto vyválejte na plát silný 5 mm. Vykrajujte pomocí tvořítek různé tvary. Přesuňte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 – 180 °C do zlatohnědé barvy. Ihned po upečení potřete perníčky lehce bílkem, tím bude jejich povrch krásně lesklý.

3Po vychladnutí je můžete zdobit cukrovou polevou. Polevu si připravte smícháním bílků, citronové šťávy a moučkového cukru. Polevu přendejte do plastového zdobícího sáčku a pomocí nejtenčího hrotu zdobte perníčky podle fantazie.

4Množství kousků záleží na velikosti tvarů, které z těsta vykrajujete. Vyjde cca na 1–2 plechy.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.