Rohlik.cz

Husí páj s podzimní zeleninou a uzenou paprikou

Husí páj s podzimní zeleninou a uzenou paprikou
  • Koko
  • 90 minut
  • 4 porce
  • Náročný

0 ×

Postup:

1Pokud v receptu použijete již upečenou husu, přípravu si zkrátíte na 1,5 hod. Pokud pracujete se syrovou husou, je potřeba ji nejprve upéct. Trvá to doměkka cca 3 hodiny, závisí na hmotnosti husy.

2Na ( husím) sádle orestujte na drobno pokrájenou zeleninu a šalotku ( místy dohněda). Poté přidejte i nasekané pečené maso ze stehen a čerstvé bylinky. Osolte, opepřete, zasypejte moukou, zarestujte. Přidejte uzenou papriku a v mžiku podlijte horkým vývarem. Nechte asi 10 minut provařit. Poté můžete plnit páj. Výsledkem bude husté ragú, které si v ideálním případě můžete připravit i den předem. Finální příprava tak bude o to jednodušší.

3Listové těsto kupujte už vyválené. Formu volte ideálně s teflonovým nepřilnavým povrchem. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou, aby se při pečení neafukovalo. Vyložte formu těstem, naplňte centimetr pod okraj ragú, vše přiklopte dalším těstem, můžete si i pohrát a ozdobit ho. Povrch těsta potřete rozšlehaným vajíčkem.

4Z trouby vyjměte rošt a pečte páj přímo na spodku trouby. Díky tomu se dno koláče rychle zatáhne a ragú z minulého dne dobře prohřeje. Těsto díky tomu nebude nahoře příliš rychle zlátnout . Pečte na 190°C asi 30 minut.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.