Rohlik.cz

Husí drůbky s kuskusem a květákem

Husí drůbky s kuskusem a květákem
  • Koko
  • 120 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Ano, je to nezvyklá kombinace – kuskus, sojová omáčka a parmezán, když ochutnáte, pochopíte, že to prostě hraje dohromady.

Postup:

1Odměřte množství vývaru, dejte ho vařit, dosolte ho akorát. Vývar budete používat jak na kuskus, tak i na květák. Po dobu 8–10 minut ve vývaru uvařte vcelku velké růžičky květáku. Když jsou tak akorát (nerozměklé, ale nekřupavé), vyjměte je a vývar nalijte do žáruvzdorné misky, kam jste nasypali kuskus. Promíchejte. Přiklopte a nechte stát, aby nabobtnal.

2Během toho nakrájejte drůbky na malé kousky. Srdíčko a játra nijak obírat nemusíte, ale žaludek, pokud jste ho vařili vcelku tak, jak byl, má na mase po jedné straně tuhou blánu, kterou je nutno odkrojit. Vložte vše do malé pánve, zalijte tak půl hrnkem vývaru a nechte redukovat spolu se sojovou omáčkou a badyánem. Tím se vnitřnosti nejen ohřejí, ale také ještě dochutí. Až ve finále zkontrolujte slanost (podle slanosti vývaru a sojové omáčky se po redukování rozhodnete, zda je nutno ještě přisolit.

3Květák pokrájejte na drobné kousky, rozmístěte ho na velkou rozehřátou pánev a posypejte nastrouhaným parmezánem. Parmezán začne po chvilce zlátnout a květák se opeče. Přisypte hotový kuskus a promíchejte spolu s posekaným koriandrem. Servírujte s chilli pastou dle chuti.

4Recept pro nás připravila Koko z blogu MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.