Rohlik.cz

Carpaccio z pečené řepy

Carpaccio z pečené řepy

3 ×

Saláty v jakékoli podobě máme moc rádi. Zkoušeli jste už jednoduché carpaccio z červené řepy s rukolou? Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása, a proto se pojďme vrhnout na italskou vlajku, tedy na červenou řepu, zelenou rukolu a bílý sýr. Jednou vyzkoušíte a už nemůžete jinak!

Postup:

1Řepu omyjte, osolte, zakápněte olivovým olejem, zabalte do alobalu a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C. Bude jí trvat asi hodinu, než změkne.

2Po upečení dejte vychladit a v rukavicích nakrájejte na tenké plátky, já používám kráječ na sýr. Nakrájenou řepu narovnejte na talíř, poklaďte rukolou, pomocí dvou lžiček tvořte ze sýru nočky, které aranžujte na salát. Osolte, opepřete, zastříkněte olivovým olejem, balsamicovým krémem a posypte oříšky.

3Recept najdete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.