Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou

Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Připravte si opravdovou podzimní zvěřinovou lahůdku!

Postup:

1Jako první si připravte omáčku. V kastrůlku nechte rozpustit kousek másla a orestujte nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypte cukr, pár kuliček jalovce a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přidejte šípkovou marmeládu a nechte povařit, aby omáčka zhoustla.

2Jako přílohu budete podávat kapustu. Nakrájejte ji na nudličky, nechte krátce povařit v osolené vodě a pak přendejte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přeceďte a nechte okapat.

3V dalším hrnci orestujte plátek slaniny, přidejte kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijte smetanou a nechte zhoustnout. Pak přidejte spařenou kapustu, osolte, opepřete a promíchejte.

4Maso osolte a opepřete a ze všech stran orestujte na olivovém oleji. Pak nechte dopéct v troubě na 180 stupňů. Šťávu z pánve, na které jste restovali maso, zalijte šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily.

5Asi po 10 minutách vyndejte maso z trouby, přikryjte alobalem a nechte chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidejte k omáčce a pak ji přeceďte.

6Maso nakrájejte na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandejte na talíř.

Mohlo by Vás zaujmout