Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Německé bratwursty s bramborovo-hořčicovým salátem

Německé bratwursty s bramborovo-hořčicovým salátem
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

K této známé specialitě se výborně hodí pikantní bramborový salát.

Postup:

1Klobásky opečeme z obou stran asi 2 minuty z každé strany na rozehřáté pánvi s olejem. Můžeme je také grilovat.

2Brambory ve slupce omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Brambory oloupeme a vychladíme. Nejlépe se totiž loupou ještě teplé, když jde slupka snadno odstranit.

3Cibuli přepůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Brambory nakrájíme na plátky o síle asi 0,5 cm a spolu s cibulí vložíme do mísy.

4Přidáme hořčici, olej, ocet a dochutíme cukrem, solí a pepřem. Můžeme přidat třeba jemně sekanou pažitku nebo cibulovou nať. Promícháme a vložíme do lednice.

Mohlo by Vás zaujmout