Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Italské těsto na pizzu

Italské těsto na pizzu
  • 10 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Nejdůležitější částí celého procesu je kvalitně zpracované těsto. Odměnou vám bude lehká, vláčná a po upečení křehká pizza.

Postup:

1Nejprve smíchejte mouku, kvasnice a sůl, poté přidejte olivový olej a lehce zamíchejte vařečkou nebo lžící.

2Až se těsto začne spojovat, začněte ho velmi lehce hnětat a promačkávat ručně (cca 5 min.). Musí být při hnětání stále měkké a vláčné, nesmí se lepit. V případě potřeby přisypte trochu mouky a znovu zlehka hnětejte, zároveň těsto nesmí být v tvrdé a rozpadat se.

3Jakmile bude hmota spojená a vznikne vláčné těsto, můžete ho trochu poprášit moukou. Těsto nechte v míse, přikryjte ho utěrkou a dejte ho na 24 hodin zrát do lednice.

Mohlo by Vás zaujmout