Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Avokádová pomazánka s medvědím česnekem

Avokádová pomazánka s medvědím česnekem
  • 10 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Zdravá a chutná svačinka

Postup:

1Avokáda nařežte po obvodu ve svislém směru a s mírným otočením rozpulte. Vytáhněte pecku a lžičkou vydlabte. Ihned zakápněte limetkovou šťávou (maximálně z poloviny limetky) a rozmixujte. Tak si avokádo zachová svěží zelenou barvu. Celá příprava v mixéru šetří nejen námahu, ale také čas a špinavé nádobí.

2Přidejte bílou část ze tří až čtyř jarních cibulek a listy medvědího česneku. Opět můžete přemixovat. Mimo sezónu použijte asi tři stroužky klasického česneku. Záleží jen na vás, jaká štiplavost vám vyhovuje.

3Nakonec přidejte na zjemnění chuti asi dvě lžíce Ramy s máslem a mořskou solí, na zahuštění dvě vajíčka uvařená na tvrdo, dosolte a dokořeňte. Po posledním mixovaní přidejte, čeho se zdá být málo, dochuťte a dejte do misky, případně formičky. Opatrně zkuste vyklopit a podávejte spolu se zelenou částí cibulky a s ředkvičkami pro barevný kontrast.

4Tip: Zralé avokádo poznáte na dotyk, musí být měkké, ale ne příliš. Když odloupnete stopku a pod ní je jamka světlá, je akorát. Pokud je tmavá, je přezrálé. Po rozkrojení musí být dužina také světlá. Jestli jsou v ní tmavé fleky, avokádo už nejezte.

Mohlo by Vás zaujmout