Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Domácí zelná polévka s klobásou a domácím škvarkovým rohlíkem

Domácí zelná polévka s klobásou a domácím škvarkovým rohlíkem
  • 120 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Postup:

1Na sádle orestujte cibuli, přidejte kmín, nakrájenou klobásu a utřený česnek. Chvilku opékejte, až se česnek rozvoní. Zasypte paprikou a zalijte vodou. Vložte překrájené nakládané zelí, bobkový list, chilli papričku a zalijte hovězím vývarem. Vše pomalu vařte do změknutí zelí.

2Mezitím si do měkka uvařte brambory, které do polévky přidejte i s vodou, ve které se vařily. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a případně zahustěte jíškou. Při podávání se škvarkovými rohlíky není zahušťování podmínkou.

3Na škvarkové rohlíky si připravte jednoduché těsto. Z droždí, třetiny dávky mléka, cukru a dvou lžic mouky připravte kvásek, který nechte vykynout. Ve větší míse smíchejte zbytek mouky a mléka s kváskem, přidejte na hrubo umleté škvarky, sůl, jedno vejce, rozpuštěné sádlo a vypracujte v tuhé těsto, které nechte v teple vykynout na dvojnásobný objem.

4Těsto rozdělte na dvě části, vyválejte v tenký obdélník a nakrájejte na trojúhelníky, které od širší strany rolujte do mírně prohnutého rohlíčku. Klaďte na pečící papír, potřete rozšlehaným vejcem, posypte solí a kmínem a při teplotě 190°C pečte dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout