Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Gulášová polévka s domácím křupavým preclíkem

Gulášová polévka s domácím křupavým preclíkem
  • 120 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

2 ×

Postup:

1Očištěné a odblaněné hovězí maso nakrájejte na menší kostky, osolte, opepřete a nechte odpočinout v chladu.

2Na rozpáleném sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s kmínem, přidejte maso, utřený česnek a chvilku opékejte. Po vysmažení vody z masa zaprašte paprikou. Po pár vteřinách zalijte připraveným hovězím vývarem, přidejte chilli papričku a nechte pomalu vařit. Až bude maso měkké, přidejte nakrájené uvařené brambory, dochuťte majoránkou a zahustěte jíškou.

3Mezitím si připravte preclíky. Připravte si kvásek z droždí, které rozmíchejte se špetkou cukru a vlažného mléka. Do mísy dejte mouku, rozpuštěný tuk, žloutek, kvásek, sůl a vlažným mlékem zadělejte tužší těsto. Nechte vykynout. Těsto vyválejte, nakrájejte na kousky, z nichž utvoříte váleček, který spojíte v preclík. Opět nechte kynout.

4Mezitím v širokém kastrole přiveďte k varu osolenou vodu, do níž vhazujte vždy několik preclíků najednou. Průběžně do nich pak jemně dloubejte vařečkou, a když vyplavou, vyberte je a vložte na pomaštěný plech nebo pečící papír. Posypte solí a v troubě vyhřáté na 200 °C upečte dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout