Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Francouzská cibulová polévka se sýrem Gruyère

Francouzská cibulová polévka se sýrem Gruyère
  • 60 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

3 ×

Postup:

1V hrnci rozehřejte máslo společně s olivovým olejem, přidejte nakrájenou cibuli, osolte a na mírném ohni restujte. Cibule bude pomaloučku karamelizovat.

2Přilijte víno, které nechte odpařit, zaprašte lžící hladké mouky, přidejte svázaný tymián, bobkový list a zalijte připraveným vývarem. Vařte na mírném ohni zhruba 20 minut. Vyndejte koření a polévku ochuťte solí a pepřem.

3Zapékací miskou vykrojte ze středu toustového chleba kolečko, které opečte dozlatova na másle anebo na sucho v troubě. Polévku naberte do misky, vložte kolečko toustu, které jste potřeli česnekem, bohatě posypte strouhaným sýrem Gruyère a zapečte v rozpálené troubě dozlatova.

Mohlo by Vás zaujmout