Rohlik.cz

Váš košík je prázdný.

Dušený kadeřávek na asijský způsob

Dušený kadeřávek na asijský způsob
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Neokoukaná příloha plná vitamínů a minerálů.

Postup:

1Do většího hrnce vlijte vodu, přidejte 2 lžíce soli a dejte vařit. Mezitím si důkladně omyjte listy kaděřávku, okrájejte tvrdé košťály a zbývající listy natrhejte na kousky. Listy dejte vařit na cca 4 minuty. Potom ho sceďte.

2Ve větší pánvi rozehřejte sezamový olej, osmahněte na něm pokrájenou šalotku, jarní cibulku a plátky česneku. Až se česnek rozvoní, přidejte předvařený kadeřávek. Promíchejte a odstavte. Nakonec přidejte sójovou omáčku a posypejte sezamovými semínky.

3Podávejte jako přílohu k masům nebo vegetariánským pokrmům.

Mohlo by Vás zaujmout